





Рідкий темний житньо-солодовий екстракт для надання хлібобулочним виробам солодового смаку, аромату та темного кольору.
Виготовлені із суміші житніх солодів та жита, згідно з ТУ У 15.8-32671885-001:2011.
Високий вміст натуральних ароматичних, барвників та смакових речовин в екстракті значно покращує якість хлібобулочних виробів. Життєво-солодові екстракти мають високу біологічну активність з високим вмістом вуглеводів, амінокислот, мінералів та інших життєво необхідних поживних речовин.
Призначення: при виробництві пшеничних, житніх та житньо-пшеничних сортів для надання їм характерного солодового аромату, смаку та темного кольору.
Дозування: 0,5-3,0% до ваги борошна.
Термін зберігання: 12 місяців.
Виробник: ТОВ Крохмалопродукти України
Упаковка: пластикова каністра 14 кг.
Загальний вміст сухих речовин: не менше 70%, у тому числі:
Вільних цукрів, р.: 47 – 52 на 100 г продукту
Розчинних білків, р.: 4.5 – 5.0 на 100 г
Некрохмальних полісахаридів (гуммі - речовин), р.: 10 - 13 г на 100 г продукту
Мінеральних речовин, м.: 1.10 – 1.25 г на 100 г продукту
Вільні цукри, г на 100 г продукту:
Мальтоза: 33 - 38
Мальтотріозу: 5.9 - 6.5
Мальтотетраоза: 2.1 – 2.7
Цукроза: 1.5 – 1.8
Глюкоза: 4 – 4.5
Фруктоза: 1.8 – 2.2
Амінокислотний склад, мг на 100 г
Треонін: 32.4
Пролін: 52
Глютамінова кислота: 139.9
Валін: 107.6
Ізолейцин: 111.1
Тирозин: 118.0
Серін: 34.4
Гліцин: 48.6
Метіонін: 58.4
Лейцин: 146.7
Фенілаланін: 134.3
Гістидин: 93.1
Аланін: 66.9
І Т О Г О: 1143.4
Мінеральний склад представлений такими елементами: Кальцій, Цинк, Магній, Залізо, Фосфор, Мідь, Калій, Натрій
Енергетична цінність, ккал/100 г товару: 250 – 280.
Що таке солодовий екстракт?
Солодовий екстракт є оцукраним і концентрованим солодовим продуктом. Поряд з високим вмістом цукристих речовин, він містить багато компонентів, які впливають на смак та аромат готових виробів.
Оцукрювання крохмалю, що міститься в солоді, відбувається при високих температурах у так званих місильних чанах. Солодовий екстракт містить у собі всі водорозчинні компоненти солоду. Солод грубого помелу змішують з водою (виходить кашка) і витримують протягом декількох годин при температурі 50-70°С, безперервно перемішуючи.
Під час цього процесу високомолекулярні солодові компоненти розщеплюються на низькомолекулярні водорозчинні речовини (моносахариди, дисахариди, олігосахариди, пептиди та амінокислоти). При цьому відокремлюються оболонки та інші нерозчинні речовини (барда).
Фільтрат, що містить різні цукристі та ароматичні речовини, називається суслом. Він є ідеальним середовищем для розмноження мікроорганізмів, тому має невеликий термін зберігання. З цієї причини сусло концентрують за щадних умов у вакуумних випарниках до вмісту сухих речовин 77-82% і стабілізують.
Після такого процесу (тривала обробка при 80 С) солодовий екстракт стає практично ферментативно неактивним і стабільним. Порівняно з солодовою мукою, солодовий екстракт більш багатий на цукор і практично не містить активних ферментів.
Відгуків про цей товар ще не було.
Немає запитань про цей товар.